2011-05-09 17:00:01• hírek • Szatmár.ro

Európa nap az iskolában

1950 óta május 9. a hivatalos dátuma az Európa Napnak. Ez alkalomból közös programot, vetélkedőket szervezett két szatmári iskola.

1950. május 9-én Robert Schuman lefektette a mai Európai Unió alapjait, egy konkrét megvalósításokon, tényleges szolidaritáson alapuló Európa létrehozását tűzve ki célul. A jeles napról minden évben megemlékeznek az iskolák, idén pedig a 10-es Számú Általános Iskola és a Hám János Római Katolikus Iskolaközpont diákjai szerveztek közös programokat.
A házigazda, 10-es iskolások és tanáruk, Emődi Angéla a nemrég elkészült szabadtéri osztályteremben fogadták a vendégeket, a Hám János ötödikeseit és tanárukat, Bara Gabriellát.

A diákok a friss levegőn, szép zöld környezetben, kellemes hangulatban vághattak neki a foglalkozásoknak. Amint azt Emődi Angélától megtudtuk, a délelőtt két részre oszlott: a tanulók egy plakátversenyen vettek részt, amelyeken európai országokat mutattak be, majd rendhagyó sportvetélkedők következtek. Az angol nyelvű feladatok sorában szó-staféta és futó-tollbamondás is szerepelt, amit a diákok nagyon élveztek.

A rendezvényeken a diákok számos szórakoztató feladat során ismerhetnek meg különböző országokkal, de kitűnő lehetőségük volt az ismeretszerzésre, barátkozásra, és nem utolsósorban az angol nyelv gyakorlására is.


Európa nap volt az iskolában
Európa nap volt az iskolában


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: